Това заяви пред ФрогНюз журналистът Калоян Константинов.  Ето и цялото интервю: Господин

...
Това заяви пред ФрогНюз журналистът Калоян Константинов.  Ето и цялото интервю: Господин
Коментари Харесай

Журналист пред Фрог: ГЕРБ искат да подхлъзнат ПП-ДБ, за да лапне Борисов лъвското парче от пая

Това съобщи пред ФрогНюз журналистът Калоян Константинов. 

 

Ето и цялото изявление: 

Господин Константинов - по какъв начин можете да опишете накратко конференцията на Бойко Борисов и ГЕРБ през вчерашния ден? 

Тази конференция не беше обвързвана с действителността. Това беше някаква доста странна измама, която Борисов ползва от години и която има резултат - звучи ужасно безапелационно, заплашителен артист е. Отново се пробва да трансферира цялата виновност за съсипването на тази страна през последните 12 години и то на партия, която съществува от няколко месеца. Това е неповторимо. 

Това за наблюдаващите може и да е актьорско майсторство. Мълчат обаче от лагера на “Демократична България ”. Лаконични бяха от “Продължаваме Промяната ”. Защо мълчат съгласно Вас и ще се поддадат ли на този шантаж? 

Умуват първо върху слабите си резултати - Политическа партия и Демократична България дружно си намалиха резултата. Умуват и дали да пристанат на ГЕРБ. Това ще е краят им, тъй като към този момент сме го следили с “Реформаторския блок ”, следили сме го и при други партии - компромис в името на страната. Казвал съм го и различен път - ГЕРБ и Движение за права и свободи са лицето на мафията изрично. И другите са некадърници, само че коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да значи разчистване на страната и статуквото. 

За мен персонално ГЕРБ не победи по почтен метод на тези избори. Разликата в гласовете с ПП-ДБ е под 50 хиляди гласа. Това е в границите на статистическата неточност. Като виждам грешките в протоколите и нередностите, които се проверяват, няма по какъв начин да не се трансформират резултатите. Всичко може да се е случвало и в случай че не бъдат дадени на съд, това ще е неточност на Политическа партия и Демократична България. 

Защо тогава няма поръчка за анулиране на изборите? 

Не мога да кажа. 

Борисов обаче промени напълно реториката си. Няколко часа, преди да каже, че прости всичко и е подготвен да се прегърне с “най-големите си врагове ”, Силвия Великова от БНР сподели, че има един арест, който е изцяло непростителен и изключва опцията за коалиция. С какво си обяснявате този завой? 

ГЕРБ и Борисов едно споделят заран, друго следобяд. Те са толкоз гъвкави и безпринципни, че могат да създадат коалиция с всичко и всички. Единствената причина да желаят такава с Политическа партия и Демократична България е, с цел да могат да ги подхлъзнат и да им орежат поддръжката. Много хора, дали своят вот за тях, биха се отвратили. И в този момент ГЕРБ могат да си създадат държавно управление. “Възраждане ” и Движение за права и свободи им дават задоволително депутати. Всички знаем, че Движение за права и свободи са приятелки с ГЕРБ. “Възраждане ” са креатура, която е на проруското лоби, от което и Движение за права и свободи, и ГЕРБ са част. 

Да, само че “Възраждане ” споделиха, че няма да създадат компромис. 

 

Те споделиха, само че нищо не е несъмнено. Освен това би трябвало да забележим от къде им се преливат гласове. Това не е единствено протестен избор. Има напълно умишлен следен и корпоративен избор към тях.

 

Нито една от партиите сега обаче не желае да ръководи и да прави постоянно държавно управление. 

ГЕРБ държат горе долу едни постоянни гласове - следеният избор от общини, компании, назначени хора и не подвигат поддръжката си ужасно доста на последните избори. Това значи, че и 10 години биха били склонни на избори, без да изгубят нищо. 

Служебното държавно управление на Радев пък работи тъкмо както Борисовите държавни управления. Радев спря да приказва против ГЕРБ, Движение за права и свободи и огромните проблеми в нашата политика. Говори единствено против Политическа партия и Демократична България. Същото стана и със Слави Трифонов. Много е показателно това.

 

Какво очаквате да се случи - избори 2в1, избори през лятото? 

Единият вид е да се подхлъзнат Политическа партия и Демократична България, с цел да вземат участие в държавно управление с ГЕРБ, което непосредствено ще ги разпадне като обединения. ГЕРБ няма да ги търпи четири години и сега, в който те влязат в такава коалиция за 1-2 месеца ⅓ от гласовете ще паднат, Борисов ще провокира нови избори наесен, с цел да може да лапне лъвското парче от пая. 

Вторият вид е съвсем същият, само че в него Политическа партия и Демократична България не кандардисват, ГЕРБ още веднъж бави топката, мандатът отива в Политическа партия, ще се бави топката и ще има избори 2в1 през есента. Това още веднъж ще е плюс за ГЕРБ.

Тази сметка обаче не зависи ли до известна степен и от самия президент? Анализатори споделиха, че Радев няма интерес от избори 2в1, тъй като изборната интензивност би била доста висока. 

 

Това са спекулации. Според мен Радев има интерес допустимо най-дълго време да ръководи страната. Той ще си постави още веднъж негови министри, всичко ще му е ария. Общият интерес и на Радев, и на ГЕРБ е един и същи. Радев ще забави, ще излезе с оправданието, че е по-евтино да има избори 2в1. 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР